Resursi

Znamo da su atopijske bolesti nešto o čemu se ne priča mnogo u našem društvu.

Stoga za vas spremamo sadržaj koji je proizišao iz ličnih iskustava, razgovora sa lekarima i kompanijama.

Pogledajte knjižice u elektronskom formatu koje vam mogu pomoći u slučaju da se prvi put susrećete sa atopijskim bolestima.

 

Živeti sa alergijama

Živeti sa astmom

Astma je  najmasovnija hronična bolest u Srbiji.

Ovaj kratak priručnik približiće vam šta znači bolovati od astme i koje su osnovne smernice koje će vam pomoći da vam putovanje sa astmom ne bude strašno i preteško.

Infografik-podele-alergija-cover

Infografik: Podele alergija

Infografik-podele-alergija-cover

Kalendar cvetanja

Dnevnik astme

Dnevnik astme je neophodan alat za svakog ko ima probleme sa disanjem. Da bi se izvukli zaključci, neophodni za sastavljanje Akcionog  plana, potrebno je neko vreme pratiti i beležiti sve situacije i razloge koji su doveli do pogoršanja disanja i napada astme. Ako svaki dan beležite simptome i kako se osećate, kao i šta su bili uzroci biće vam daleko lakše da izbegavati okidače, a zajedno sa pulmologom ćete napraviti plan šta raditi kada dodje do pogoršanja.

Akcioni plan za astmu

 

Na osnovu zaključaka do kojih ste došli vodeći dnevnik astme, zajedno sa vašim doktorom napravite Akcioni plan gde ćete imati jasne smernice šta treba da radite kada do pogoršanja dodje.U zavisnosti kakvi su vam simptomi, akcioni plan će vam dati tačno uputstvo šta treba preduzeti – da li povećati dozu leka koji već koristite ili, u kraćem periodu, uvesti neki novi lek ili se hitno javiti lekaru.